De oudere Lucas leeft zijn uitzichtloze dagen op de vijfde verdieping aan een groot kruispunt in de stad. In een onverwachte vlaag van hoop neemt hij de trein naar het verleden. De jonge Claus reist op hetzelfde moment vol verwachting naar de toekomst. In hun kleiner wordende wereld komen hun levens, hun verleden en hun toekomst, in steeds nauwere cirkels almaar nader tot elkaar.

In een nietsontziende stijl verkent Paul Verrept in Het jaagpad de contouren van een in de knop gebroken leven, dat een lange, noodlottige en onontkoombare schaduw voor zich uit werpt.

Paul Verrept (1963) woont en werkt in Antwerpen. Hij is auteur, illustrator en grafisch ontwerper. Hij schreef en illustreerde meerdere boeken, waarvan Het meisje de jongen de rivier is bekroond met de Gouden Uil van de Jonge Lezer. In 2021 verscheen Brandingen dat op de shortlist stond van de Bronzen Uil 2022.

 

Over Brandingen:

‘Sommige liefdes zijn in de knop al gedoemd, laat staan dat ze bestand zijn tegen iets zo ontregelends als aangespoelde lichamen op het strand voor hun huis. In de novelle Brandingen vindt Paul Verrept woorden en stilte voor hun onvermogen.’ Jelle Van Riet in De Standaard 

‘Zo mooi, zo minitieus. In een prachtige taal.’ Ruth Joos in Brommer op Zee

Brandingen doet pijn om te lezen maar het is noodzakelijk.’ Caro Van Thuyne

‘Ontzettend mooi.‘ Chantal Pattyn in Pompidou

Volgt

Paul Verrept, Het jaagpad
roman
paperback met flappen, 120 blz.
€ 19,50
ISBN 978908341194 1
verschijnt 6 juni 2024

Paul Verrept

Uitgeverij Koppernik

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht bij nieuwe boeken.

Dank voor uw aanmelding.