Koppernik is een onafhankelijke uitgeverij die fictie en poëzie uitgeeft. Sinds onze oprichting in 2014 hebben we naam gemaakt met eigenzinnige boeken die gedurfd zijn en uitdagen.  

In de afgelopen vijf jaar kregen de auteurs van Koppernik een trits aan nominaties en prijzen; Wessel te Gussinko stond op shortlist van de AKO Literatuurprijs 2014 voor Zeer helder licht en won met De hoogstapelaar de Bookspot Literatuurprijs in 2019, Donald Niedekker stond met zijn roman Oksana op de shortlist van de Fintro Literatuurprijs en Huub Beurskens haalde de shortlist van de Bookspot Literatuurprijs met Eindeloos eiland 

José Eduardo Agualusa won met De algemene theorie van het vergeten de International Dublin Literary Award, Cynan Jones kreeg voor Inham de BBC Short Story Award en Daisy Johnson stond met haar debuutroman Onder het water op de shortlist van de Man Booker Prize.    

Uitgeverij Koppernik bestaat uit oprichters en eigenaren Bart Kraamer en Chris de Jong.

chris.dejong@koppernik.nl
bart.kraamer@koppernik.nl

 

Manuscripten

Wij ontvangen graag manuscripten. U kunt deze uitsluitend mailen naar het volgende emailadres: manuscript@koppernik.nl Per post toegezonden manuscripten nemen we niet in behandeling.     

 

 

Boekhandels

Boekhandels kunnen zich hier melden:
voor Nederland: Rutger Vos, rvos@newbookcollective.com
voor België: Barbara Geenen, barbara.geenen@koppernik.nl  

 

 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het wel en wee van uitgeverij Koppernik dan kunt u zich hieronder aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief.

 

 

 

 

 

Uitgeverij Koppernik

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht bij nieuwe boeken.

Dank voor uw aanmelding.