Koppernik is een onafhankelijke uitgeverij die fictie en poëzie uitgeeft. Sinds onze oprichting in 2014 hebben we naam gemaakt met eigenzinnige boeken die gedurfd zijn en uitdagen.  

In de afgelopen vijf jaar kregen de auteurs van Koppernik een trits aan nominaties en prijzen; Wessel te Gussinklo stond op de shortlist van de AKO Literatuurprijs 2014 voor Zeer helder licht en won met De hoogstapelaar de Bookspot Literatuurprijs in 2019, Donald Niedekker stond met zijn roman Oksana op de shortlist van de Fintro Literatuurprijs en Huub Beurskens haalde de shortlist van de Bookspot Literatuurprijs met Eindeloos eiland 

José Eduardo Agualusa won met De algemene theorie van het vergeten de International Dublin Literary Award, Cynan Jones kreeg voor Inham de BBC Short Story Award en Daisy Johnson stond met haar debuutroman Onder het water op de shortlist van de Man Booker Prize.    

Uitgeverij Koppernik bestaat uit oprichters Bart Kraamer en Chris de Jong.

chris.dejong@koppernik.nl
bart.kraamer@koppernik.nl

 

Manuscripten

Manuscripten kunnen uitsluitend gemaild worden naar het volgende e-mailadres: manuscript@koppernik.nl. Per post toegezonden manuscripten nemen we niet in behandeling.

Op het moment worden we overstelpt met manuscripten, het zijn er zoveel dat we helaas tijd te kort komen om iedereen een persoonlijke uitleg te geven waarom we een manuscript afwijzen. U kunt ervan uitgaan dat als u 8 weken na uw inzending nog niets van ons heeft gehoord uw manuscript helaas niet past bij ons fonds.

 

Boekhandels

Boekhandels kunnen zich hier melden:
voor Nederland: Frederike Scholing, frederike@scholinginboeken.nl
voor België: Barbara Geenen, barbara@dewolken.nu

 

Contact

Chris de Jong
chris.dejong@koppernik.nl
06-14677909

 

Adres

Herenstraat 8D
1015 CA Amsterdam

 

 

 

 

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van het wel en wee van uitgeverij Koppernik dan kunt u zich hieronder aanmelden voor de maandelijkse nieuwsbrief.

 

Uitgeverij Koppernik

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht bij nieuwe boeken.

Dank voor uw aanmelding.