Ontroerend pleidooi voor een waardevol leven

Dit is water werd door David Foster Wallace geschreven als toespraak voor een publiek van zojuist afgestudeerde studenten. Het is in Amerika een traditie voor universiteiten om zichzelf te onderscheiden door de keuze van een prominente spreker. Elie Wiesel, de dalai lama, Barack Obama, J.F. Kennedy en Steve Jobs, maar ook komieken als Conan O’Brien en Jon Stewart: allemaal hebben ze zo’n speech op hun naam staan.

De speech die Foster Wallace op 21 mei 2005 hield aan Kenyon College is een van de beroemdste ooit geworden. Via internet verspreidde hij zich snel, aanvankelijk haastig uitgetypt door een enthousiaste student. Pas later zou hij in verschillende kranten worden opgenomen en uiteindelijk ook in boekvorm verschijnen, zij het postuum: de schrijver worstelde zijn hele leven met depressies en pleegde in 2008 zelfmoord.

Met een voorwoord van Gert De Bie van boekhandel Het Voorwoord

‘David Foster Wallace’ ongelooflijke afstudeerspeech zal je inspireren.’ Daily Candy

‘Denk eraan als De laatste lezing voor intellectuelen.’ Time

‘Niet een van de kraakhelder gezonde en ware dingen die hij in 2005 over het leven te zeggen had, is vandaag de dag minder gezond of minder waar.’ New York Times Book Review

Volgt

David Foster Wallace
Dit is water
Oorspronkelijke titel This Is Water
Vertaald door Reintje Ghoos en Jan Pieter van der Sterre
Paperback met flappen, 152 blz.
€ 15,00
ISBN 9789083295565
NUR 323
Verschijnt 8 juni 2023

David Foster Wallace

Uitgeverij Koppernik

Meld u aan voor onze nieuwsbrief en ontvang bericht bij nieuwe boeken.

Dank voor uw aanmelding.