Een onwaarschijnlijke vriendschap tussen een vergeten vogelverschrikker en een verloren pop. Een ongelukkig partnerschap tussen een rechter en een linkerhand. En een onbuigzame reus die vergeet hoe hij moet luisteren. Deze drie korte, poëtische sprookjes brengen je van een concertgebouw naar een veld vol bloemen en van reusachtige bergtoppen naar een dorp in een vallei met mensen zoals jij en ik.    

Arjan Peters in De Volkskrant:

Trefzeker op de korte baan was Cynan Jones altijd al, de schrijver uit Wales die in De burcht, Inham en De lange droogte zelfs met witregels voor ontroering kon zorgen. En hij kan nóg korter. Dat bewijst 3 sprookjes, geïllustreerd door Rohan Daniel Eason, dat begint met ‘De handen van de pianist’ en meteen een voorstelbare twist bespreekbaar maakt: de rechterhand van een pianist krijgt altijd veel meer aandacht (bij begroetingen, maar ook van de componist) dan de linker, die maar een beetje voor begeleiding moet zorgen en nooit applaus krijgt.

Maar de rechter wil juist weleens minder in de schijnwerpers staan en doen waar hij zin in heeft, omdat er toch niemand op hem let. Na een kribbig maar goed gesprek komen de handen tot een oplossing: ”Misschien moeten we ruilen’, zei de Linkerhand. En beide stemden in. En zo kwam het dat op een dag, op de ochtend van een groot concert, de Pianist wakker werd en merkte dat hij zich diep in de nesten bevond.’ Hoe dat afloopt, kan iedereen lezen die zich dit kleinood aanschaft, dat in een beperkte oplage verschijnt op 25 mei, Bookstore Day.

Volgt

Hardcover, 376 43 blz.
Prijs: €9,-
ISBN:9789492313737

Cynan Jones